massa tips om var och hur man kan handla kläder!!! > : )

jag har ju gjort ett tidigare inlägg om hur otroligt dåligt den största delen av bomullsproduktionen är och
att H&M suger( se min fina bild). Nu ska jag ge snygga och bra tips på var och hur man ska shoppa istället!




TIPS 1 Tänk efter! Många köp vi gör är impullsköp som vi gör för att vi blir lurade och lockade av affären, för visst ser den där tröjan skitsnygg ut, men är den värd 399 kronor? Kommer du verkligen att använda den? Eller köper du bara för att köpa. Att tänka efter är både bra för plånboken och naturen :) 

 Apa inte efter H&M!!

TIPS 2
Funderar du på att slänga massa kläder för att du inte vill ha dem?STOPP i sånnafall. Istället för att slänga t.e.x ett par jeans kan du klippa av dem och använda dem som shorts, med fantasi och insperation från internet kan dina fula jeans bli riktigt trendiga shorts med virkade detaljer eller nitar! och den där skjortan kan bli en knytblus! T- shirten kan bli en magtröja osv. bara fantasin sätter gränser! Och tänk vad cool du känner dig när någon frågar " SHIT vilka snygga shorts, var har du köpt dem? och du kan svara " äsch jag har gjort dem själv..."


   Inpiration?

TIPS 3 
Second Hand! Köp coola och unika kläder som är begagnade. Du kan gå runt och stoltsera med att ingen annan har det plagget som du har! Det finns både billiga och dyra second hands ,de lite dyrare brukar vara specielerade på vintage (välbehållna och fina plagg från gamla tider) ett exempel på en cool vintage butik i Stockholms området är Beyond Retro. Kanske är det här du ska leta ifall du vill hitta en festklänning med både historia och stil? Billigare second hands (o.k.s loppisar) brukar ha kläder från alla tider fram till idag, Kläderna är också  oftast väldigt billiga. Ett exempel på billigare second hands är myrorna eller röda korsets loppis.

 Vintage fin?  eller 80 tals cool som Madonna?

Det vanligaste argumentet jag får höra från folk som inte köper second hand är " men det är ju äckligt att använda kläder som någon annan haft" Jahapp, men tvätta dem innan du använder dem då? Eller har du sådan bacillskräck att du inte ens kan komma i kontakt med kläderna trots att dem är tvättade? Dessutom är det mycket äckligare att använda nyköpta kläder från H&M eftersom den farliga pesticidern som bomullet har behandlats med fortfarande sitter kvar på många av kläderna vilket betyder att du också blir drabbad! Men på gamla kläder har oftast de farliga kemikalierna hunnit tvättas bort med de många tvättarna.



 TIPS 5 Sy kläder själv! Har du en symaskin kan du bli din egen designer och sy kläder till dig själv, använd andra klädesplagg som mall eller kolla upp instruktioner på google och youtube. Tyg kan du köpa på loppisar eller sno mormors gardiner...




jahapp allt för mig denna gång då hoppas att jag kunde inspirera till smartare val nästa gång du shoppar <3

 
 
 
 
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0